Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
A magyar kultúra napja
A MAGYAR KULTÚRA NAPJA ISKOLÁNKBAN


Január 22-én a magyar kultúra napjáról intézményünk felső és szakiskolai tagozata vetélkedő formájában emlékezett meg.

A négy csoport - a rangidős végzősök vezetésével - változatos feladatok megoldásában mérte össze tudását.
A tevékenységek között szerepelt képkirakó, totó, párkereső játék, majd a legvégén a csapatok ritmuskísérettel adták elő a Holdviola együttes Túl a vízen egy kosár… című dalát, melyet kifejezetten a magyar kultúra napja tiszteletére tanultak meg.
A kedves dal reprodukálása és az izgalmas vetélkedő az eredmények kihirdetésével zárult.
Gratulálunk minden tanuló aktív és sikeres részvételéhez és a szervező pedagógusok munkájához!

Szabó Anikó, pedagógus


Írta MolnárKálmánné on szerda 23 január 2019 - 15:38:19 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Iskolai fenyőünnep - családi nap
ISKOLAI FENYŐÜNNEP – CSALÁDI NAPAz EFOP-3.1.5-16-2016-00001 „a tanulói lemorzsolódással veszélyeztetett intézmények támogatása” kiemelt uniós projekt keretében megvalósuló rendezvény - iskolai fenyőünnep, családi nap elnevezéssel - december 21-én zajlott le iskolánkban.
Résztvevőink voltak a diákok, a szülők, az intézmény dolgozói, központi munkatársként Bíró Máté és az intézmény partnerintézményeinek munkatársai.
Az esemény nagy előkészületekkel indult, hiszen a pályázat egyik célja a megfelelő motiváció biztosítása tanulóink számára, melynek jegyében az ünnepi ráhangolódás, az előkészületek kaptak hangsúlyt, így szakköreinken, rajz- és technikaórákon szebbnél szebb alkotások születtek, melyeket az ünnepségen, a karácsonyi kiállításon mindenki megtekinthetett. Illetve elkezdődött a lázas felkészülés az ünnepi műsorra.
A diákok jelenetekkel, táncokkal, versekkel, énekekkel tették emlékezetessé az idei ünnepi hangulatot. Utána különféle programokat szervezetünk. Volt mézeskalács-díszítés, karácsonyi dalok éneklése, karácsonyi mesék hallgatása és megtekintése, beszélgetések, melyeken a szülők is aktívan részt vettek.
Később tanulóink jóízűen elfogyaszthatták a Központ által hozzánk szállított szendvicseket és itókákat.
Hagyományunkhoz híven ezen a napon adtuk át tanulóinknak a „Jó tanuló, jó sportoló” díjat, majd a „Százszorszép”díjat, melyet az idén a művészeti nevelés terén elért kiemelkedő munkájáért Szabó Andrea Anna kolléganő vehetett át.
Gyönyörű napot könyvelhettünk el magunknak, mellyel kezdetét vette iskolánkban a téli szünet.


Molnár Kálmánné
Fotó: Czinkóczi Ágnes

Írta MolnárKálmánné on szombat 22 december 2018 - 08:51:31 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
Szent Karácsony Rajzpályázat
Szent Karácsony Rajzpályázat: gyermekrajzoknak örülhetnek az
egyedül élő szépkorúak karácsonykor


Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Szabó Zsolt országgyűlési képviselő is gratulált a “Szent Karácsony” rajzpályázat résztvevőinek Hevesen
Heves Város Önkormányzata, a Polgári Hatvanért Közhasznú Alapítvány és a Csillagbojtár Kulturális és Oktatási Nonprofit Kft. 2018-ban is meghirdette a „Szent Karácsony” rajzpályázatot. Az alkotásokból december 17-én nyílt kiállítás Hevesen a Művelődési Központban, melyet Semjén Zsolt Magyarország miniszterelnök-helyettese, és Szabó Zsolt, térségünk országgyűlési képviselője, a hagyomány kezdeményezője és fővédnöke is megtisztelt jelenlétével. A legszentebb ünnephez kapcsolódó rajzpályázatra a szervezők immár hetedik alkalommal várták a térség óvodásainak és kisiskolásainak alkotásait, melyre az idén is sok, szívet melengető rajz érkezett. Országgyűlési képviselőnk mostanra hagyománnyá vált kezdeményezése minden évben számos gyermek képzeletét indítja meg, hogy alkotásaikkal örömet szerezzenek a környezetükben élő szépkorúaknak. Ezek a különleges, szeretettel készült „ajándékok” az egyedül élő idősek magányát szeretnék enyhíteni, hiszen lehet, hogy ez az egyetlen meglepetés, amiben karácsonykor részük van.

Iskolánkat Kocsis Erika pedagógus képviselte, aki a 2. osztályosok – Balog Mária és Balog Napsugár rajzaival ért el szép sikert a rajzpályázaton.

Az emléklapokat és az ügyes kezű kis alkotóknak az ajándékcsomagokat Semjén Zsolt és Szabó Zsolt adta át.Írta MolnárKálmánné on csütörtök 20 december 2018 - 21:13:42 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
Oldal:  [1] 2 3 ... 14 15 16