Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
Télapó a Benedekben
TÉLAPÓ A BENEDEKBEN

„A második is fényre lobban, jelzi, angyal szállt a földre:
– Éljetek méltóbban, jobban, s várjatok az újszülöttre!”
– nyitottuk meg a péntek délelőtti adventi készülődést Aranyosi Ervin versével, majd a tanulók által előadott énekek, versek elhangzása alatt meggyújtottuk az adventi koszorún a második gyertyát.

Később a gyerekek izgatottan tekintgettek a bejárati ajtó felé, majd egyszer csak megjelent a Télapó.

„Eső szitál, hull a hó, hol késel még, Télapó? Lásd, együtt a sok gyerek, várja, lesi léptedet. A melegben ülni jó - átfázhattál, Télapó! Érezd otthon itt magad, jöjj be, rakd le zsákodat! Csevegj velünk, jót pihenj! Mi könnyítünk terheden: hagyd itt, amit rejt a zsák, komótosan menj tovább!”
(G. Szabó László)

A zsák bizony gyorsan kiürült, a Télapó is elment. A délelőtt folyamán csodálatos báb-előadásban gyönyörködhettünk, majd a buborékok színes kavalkádja lepte el a tornatermet és a bent lévőket. A gyerekek nagyon jól érezték magukat, többen beálltak az óriási buborékok közepébe. Délután a városi Mikulás ajándékozta meg diákjainkat.

Molnár Kálmánné
Fotó: Oszlánczi Ágnes


Írta MolnárKálmánné on szombat 07 december 2019 - 09:43:10 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
1956-ra emlékeztünk
1956-ra emlékeztünk


Intézményünk iskolai ünnepség formájában emlékezett az 1956-os eseményekről.
1989. október 23-a óta ez a jeles nap kettős nemzeti ünnep Magyarországon: az 1956-os forradalom kitörésének napja és a Magyar Köztársaság 1989-es kikiáltásának napja.
Ennek jegyében az alsó tagozat, a felső tagozat és a szakiskolai tanulók verssel, énekkel, tánccal, jelenetekkel elevenítették meg az 1956-os forradalom és szabadságharc napjait, idézték meg azokat a hősöket, akik a hazáért, a szabadságért, a függetlenségért harcolva váltak az utókor számára halhatatlan példává.


Molnár Kálmánné
Fotó: Balla Ildikó

Írta MolnárKálmánné on csütörtök 24 október 2019 - 18:58:28 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
 
 
BENEDEK ELEK-HÉT
BENEDEK ELEKRE EMLÉKEZTÜNKA Benedek Elek Általános Iskola, Szakiskola és Fejlesztő Nevelés-Oktatást Végző Iskola az elmúlt héten emlékezett a nagy mesemondóra, az intézmény névadójára, Benedek Elekre.

Tiszteletére egy egész hetes programot szerveztünk. A hetet intézményünk vezetője, Pocsai Zsuzsanna nyitotta meg, majd A kismalac és a farkasok című mesét tekintette meg az egész iskola.

Másnap a meseillusztrációk elkészítése vette kezdetét - összesen 42 rajz érkezett meg csütörtökig, az elbírálás napjáig. Ugyanezen a napon látogatott el hozzánk Csabai András Kisnánáról, aki – mint Kisnánai Sólymos Vitéz – számolt be az egykori virágzó életet élő kisnánai várról, az akkori uralkodókról, harcokról.

Harmadnap a Lóci Színpad bábművésze, Lázár Attila kápráztatta el a közönséget az iskola tornatermében – zenés-prózai interaktív bemutatójával.

A következő napon táncházban szórakozhattak tanulóink.

A hét zárásaként ünnepi műsor keretében méltattuk Benedek Elek munkásságát, majd az intézmény minden tagozata énekkel, tánccal, verssel, jelenetekkel tette emelkedettebbé az ünnepi hangulatot.
Ekkor került sor a meseillusztrációk értékelésére és jutalmazására is.

Végezetül az intézmény parkjában elhelyezett Benedek Elek-szobor koszorúzásával fejeződött be az emlékhét.

„Erdő, mező, hegy völgy, falu… minden mesél itt.” (Benedek Elek) – így vált valósággá e rövid gondolat most – egy hét alatt.


Molnár Kálmánné
Fotó: Kocsis Erika, Oszlánczi ÁgnesÍrta MolnárKálmánné on szombat 28 szeptember 2019 - 12:51:31 | Hozzászólás: 0  |  Nyomtatóbarát változat Hír létrehozása pdf formátumban
 
 
 
Oldal:  [1] 2 3 ... 18 19 20