Belépés, Regisztráció


Felhasználó:
Jelszó:

 
 
KOMPLEX 2017/2018.
KOMPLEX
2017/2018.

„Legyen bennünk kitartás és mindenekelőtt bízzunk önmagunkban. Hinnünk kell benne, hogy tehetségesek vagyunk valamiben, és azt a valamit – kerül, amibe kerül – meg tudjuk valósítani.“
/ Marie Curie/
A komplex tanulmányi versenyre készülő tanulók felkészítése minden héten, 1 foglalkozás keretében történt. Négyfős csapat készült a megyei fordulóra, amely minden év tavaszán kerül megrendezésre.
A verseny célja a tehetséggondozás, a diákok érdeklődésének felkeltése, illetve lehetőség biztosítása a tanórán kívüli több tudás megszerzésére. Rejtett tehetségek felkutatása, számukra versenyzési lehetőség biztosítása. Ezért a kérdéssorok, feladatok egy-egy adott témakört új megközelítésben dolgoznak fel, melyeket csapatként kell megoldaniuk. Ezek a témakörök idén a magyar, történelem, földrajz, természetismeret és életvitel tantárgyakból adták fel a leckét a tanulóknak. Egy tantárgy mindig egyéni versenyszámként szerepel, amely az idén az informatika volt.
Különböző játékos feladatokkal, interaktív anyaggal, feladatlapokkal próbáltuk elmélyíteni a tantárgyi ismeretanyagot, illetve új ismereteket szerezni. A gyerekek nagyon élvezték a foglalkozásokat, amelyen a csapatban való munkálkodás az egymásra figyelés képességének elsajátítása is nagy szerepet kapott.
SNI- s tanulókként ez óriási pluszmunkát és odafigyelést igényelt. Sokszor a 6-os tanulónak előre kell tanulni a 7-es tananyag egyes részeit, vagy éppen vissza kell emlékezni az előző tanévben tanultakra, illetve a 7-es gyermeknek feleleveníteni a 6-ban, vagy 5-ben tanultakat. Ezért előfordul az, hogy tanév elején még akár két csapatra való gyermek is jelentkezik nagy örömmel, majd ahogy sűrűsödnek a feladatok, úgy fogy a kezdeti lelkesedés.
A négyfős csapat, amely végül összeáll a legjobban teljesítő diákokból, képviselte iskolánkat a színvonalas versenyen, amelyen évek óta szép eredménnyel szerepelnek diákjaink.
A csapat tagjai: Kolompár Dávid 6. o. (különdíj magyar tantárgyból)
Rácz Martin 6. o.
Balog Tamás 7. o.
Csontos Zoltán 7.o.
Ebben a tanévben a hatvani Lesznai Anna EGYMI adott otthont az 53. KOMPLEX Tanulmányi Verseny megyei fordulójának.
Nagyon szoros volt a verseny a csapatok között, akik mind nagyon felkészültek voltak és nagy örömmel adtak bizonyságot tudásukról. A feladatok közel álltak a gyerekekhez, változatosak és érdekesek voltak.
Ebben a tanévben is megmutatták iskolánk tanulói, hogy kitartással és sok-sok munkával milyen szép eredményt lehet elérni… Iskolánk csapata 3. helyezést ért el.
Heves, 2018. június 25.
Csécseiné Burovincz Ágnes
Felkészítő tanár